Brevet van gehoorzaamheid

Wat is nu een brevet, hoe krijg je zo'n brevet en wat voor waarde heeft het?

Het brevet is het bewijs dat uw hond geslaagd is in de proeven van gedrag en gehoorzaamheid vastgesteld in het gehoorzaamheidsprogramma. Het brevet behaal je door je in te schrijven op een officiële gehoorzaamheidswedstrijd, ingericht door een club erkend door de KKUSH en door te slagen voor de opgelegde proeven. Dit brevet van gehoorzaamheid geeft u nadien de mogelijkheid tot het spelen van wedstrijden in het gehoorzaamheidsprogramma, te beginnen bij de debutanten.

Opmerking: Het brevet van de KKUSH kan alleen door honden erkend door het F.C.I. of de KKUSH behaald worden.

Oefeningen en puntenschaal:

Aangelijnd volgen 15 p.

Los volgen 15 p.

Down (blijfoefening) 2 min. 10 p.

Oproepen in zit-voor + aan de voet 15 p.

Houdingen (af-zit-staan-af) 10 p.

Voorstellen van de hond 5 p.

Apporteren (aanbrengen van voorwerp) 15 p.

Terug naar plaats 15 p.

Algemene houding - .... p.

Totaal: 100 p

U bent geslaagd indien in alle oefeningen de helft van de punten worden behaald met een minimum van 60% van de te behalen punten.

85% van de punten = uitmuntend

70% van de punten = zeer goed

60% van de punten = goed

Opmerking: Bij het spelen voor het brevet mogen max. 2 oefeningen worden overgedaan. Voor die oefening krijgt men max. nog de helft van de te behalen punten.

Let wel, het behalen van het brevet van gehoorzaamheid betekent niet dat u nu klaar bent om met uw hond wedstrijden te gaan spelen. Het moet eerder gezien worden als een diploma dat zowel voor de hond als voor het baasje een beloning vormt voor al die uren en maanden van samen leren en oefenen in weer en wind. En voor al het geduld dat nodig was, zowel van de hond als van het baasje, om dat brevet in handen te krijgen.

Wanneer het ogenblik is aangebroken om een poging te wagen tot het behalen van het “brevet van gehoorzaamheid” dan zal het secretariaat van de club u helpen bij het aanvragen van de benodigde documenten en het inschrijven op een officiële wedstrijd.

Contact

Bel ons
0477/80.30.24
Terrein
Oyenburgstraat 1850 Grimbergen
e-mail
info@deparelsvanbrabantgrimbergen.be